Bursa’da Zirai Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Zirai Don Bursa’da Meyve Ağaçlarında Büyük Zarara Yol Açtı

Zirai don nedeniyle Bursa’nın bazı ilçelerinde meyve ağaçlarında ciddi kayıplar yaşandı. Ülkenin genelinde etkili olan zirai don, Bursa’daki tarım ürünlerine de zarar verdi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, üreticilerin talepleri üzerine saha çalışmalarını hızlandırdı ve hasar tespit çalışmalarına başladı.

Ekiplerin yaptığı incelemelere göre, özellikle meyve ağaçlarında yüzde 30 ila 80 arasında kayıplar yaşandığı belirlendi. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fevzi Çakmak, Bursa’da ciddi hasarın yaklaşık yüzde 70’ine kadar ulaştığına dikkat çekerek, “Kiraz, erik, kayısı, şeftali, nektarin ve hatta cevizde bile önemli zararlar var. İznik, Orhangazi, İnegöl ve Kestel gibi ilçelerde hasar oranları çok yüksek” dedi.

Çakmak, zirai donun meyve ağaçlarının en hassas dönemi olan çiçek ve tomurcuk aşamasında meydana geldiğini vurgulayarak, “Bu süreçte meyve ağaçlarının tüm çiçek ve tomurcukları zarar gördü. Bursa’da zirai donun maliyeti çok yüksek oldu” açıklamasında bulundu.

Çakmak, Bursa’nın yanı sıra tüm Türkiye genelinde benzer sorunlar yaşandığını belirterek, “Bu yıl meyve fiyatlarının yüksek olacağını söyleyebilirim. Çiftçiler gerçekten mağdur durumda. Zirai dondan etkilenen tüm çiftçilere destek olunmalıdır. Don etkilenen bölgelerin acil olarak afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Çiftçilerin zararlarının karşılanması önemlidir. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, gerçekten çok üzgünüz” şeklinde konuştu. – BURSA

Related Posts

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir