Erzincan’da Organik Çilek ve Böğürtlen İkinci Kez Hasat Ediliyor
Erzincan’da yaz mevsimi meyvelerinden çilek ve böğürtlen, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu bugünlerde A-B-C vitamini bulundurması sebebiyle tercih edilen meyveler arasında yer alıyor. Erzincan merkeze bağlı Tatlısu köyünde üretilen organik çilek ve böğürtlenler, her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.
Üretici Gül Ateş, aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde insanların sulu ve şekerli meyve olan çilek ve böğürtleni daha çok tercih ettiğini belirterek, “Çilek müdavimleri yoğun ilgi gösteriyor. Yılda iki kez çilek hasadı yapıyoruz.” dedi. Ateş, Erzincan’da yetiştirilen çileğin tat ve aromasının tüketiciler tarafından çok beğenildiğini ve il dışından da talep gördüğünü vurguladı.
Diğer bir üretici Neşe Subayrak ise tatlı ve sulu bir meyve olan çilek ve böğürtlenin sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıktığını ifade etti. Subayrak, çilek ve böğürtlenin kilosunun 250 liradan alıcı bulduğunu belirtti.
Erzincan’da yaz aylarında üretilen organik çilek ve böğürtlenin Eylül ayına kadar hasat edilmeye devam edeceği kaydedildi. – ERZİNCAN