Gülçin Aksoy’un eserlerinin yer aldığı sergi “Aklımda Bir Şey Vardı” sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Depo, Gülçin Aksoy’un “Aklımda Bir Şey Vardı” Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

2024 yılında kaybettiğimiz sanatçı ve akademisyen Gülçin Aksoy’un farklı medyumlarla ürettiği çalışmalardan oluşan kişisel sergisi olan “Aklımda Bir Şey Vardı”, öğrencileri ve kızı tarafından hazırlanmıştır. Sergi, sanatçının not defterlerinden alınan cümlelerle şekillenmiştir.

Sergide, Gülçin Aksoy’un akademi, cinsiyet, beden ve varoluş gibi konuları sorguladığı uzun soluklu pratiğinin farklı dönemlerine yer verilmiş olup, daha önce sergilenmemiş eserler de sergide bulunmaktadır. Sergi, 4 Şubat – 28 Mart 2025 tarihleri arasında Depo’da ziyaret edilebilir.

Ekmel Ertan, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Nermin Saybaşılı ve Zeynep Sayın gibi isimler, Gülçin Aksoy ve eserleri hakkında yazılar yazarak sergiye katkıda bulunmuşlardır. Bu metinlerin çeviri ve düzenlemelerini ise Ahsen Zeynep Özdemir, Esra Oskay, Merve Vural ve Nazım Hikmet Richard Dikbaş üstlenmiştir.

Gülçin Aksoy Kimdir?

Gülçin Aksoy, Türkiye’de güncel sanatın önemli figürlerinden biri olan bir sanatçıdır. Akademik kariyerine Mimar Sinan Üniversitesi’nde başlayan Aksoy, disiplinlerarası yaklaşımı ve insanları bir araya getirme becerisiyle tanınmaktadır. GA, eğitimci kimliğini sanatsal pratiğiyle birleştirerek öğreten, öğrenen ve üreten bir tavır sergilemiştir. Ayrıca, çeşitli kolektiflerde yer almış ve Türkiye ile yurt dışında birçok sergide bulunmuştur.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


 

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

 

Related Posts

AÖF YAZ OKULU 2025 KAYIT TARİHİ ||Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavları ne zaman sorusu, öğrenciler tarafından takip ediliyor. Belirlenen tarihten sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman, nasıl yapılır? İşte, AÖF yaz okulu 2025 kayıt tarihi…

MUHARREM AYI İBADETLERİ || Muharrem ayının ilk 10 günü yapılacak ibadetler neler, hangi dualar okunur?

Muharrem ayında yapılacak ibadetler, Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Hicri takvime göre yılın ilk ayı olan Muharrem ayı 26 Haziran 2025 Perşembe günü başladı. Muharrem ayı, 12 ay ve 355 gün olan kameri yılın ilk ayıdır. İçerisinde aşure gününün de yer aldığı bu önemli ay en güzel şekilde değerlendirilmeye çalışılıyor. Dini kaynaklara göre bu ay içerisinde oruç tutmak müstehaptır. Ayrıca Hz. Peygamber bir hadisinde; “Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.” buyurmuştur. Muharrem ayı ibadetleri ve duaları da bu ayın başlamasıyla birlikte merak edilen konulardan birisi oldu. Peki Muharrem ayının ilk 10 günü hangi ibadetler yapılır, hangi dualar okunur? İşte Muharrem ayı ibadetleri…

SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ – 21 HAZİRAN CANLI || Samsun, Muğla ve Malatya’da korkutan depremler! Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler Kandilli ve AFAD 21 Haziran listesi bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak saat 06.50’de Samsun’da 3.5 büyüklüğünde, saat 07.55’te Muğla’da 3.5 büyüklüğünde ve son olarak saat 10.48’de Malatya’da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 3.6 olarak açıklandı.  Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 21 Haziran listesi…

CTE tayin sonuçları 2025 ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü takvimi duyurdu!

CTE tayin sonuçları için geri sayım başladı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), 2025 yılı isteğe bağlı personel atama planlaması ve aile birliği mazeretine dayalı naklen atama takvimini duyurdu. Personel tarafından merakla beklenen tayin sonuçları ve atama süreçlerine ilişkin detaylar, CTE’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Peki, CTE tayin sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

SON DEPREMLER: 15 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleri

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

LGS yapılıyor.. Sınav hakkında tüm gelişmeler gün boyunca Hürriyet/Eğitim’de

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav Türkiye genelinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 938 okulda ve 62 bin 693 salonda gerçekleştiriliyor. Yurt dışında ise 13 okulda, 37 salonda uygulanıyor. 1 milyon 10 bin 916 8’inci sınıf öğrencisinin başvurduğu sınav, saat 09.30 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde başlayacak. İki oturumda uygulanacak sınavın birinci oturumunda öğrencilere, 75 dakikalık sürede Türkçeden 20, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testlerinden 10’ar olmak üzere toplam 50 çoktan seçmeli soru yöneltilecek. 11.30’da başlayacak ikinci oturumda ise öğrencilerin, matematik ve fen bilimleri testlerinden 20’şer soru olmak üzere toplam 40 soruyu 80 dakikada çözmeleri gerekecek. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul’da Bakırköy Emlak Kredi Bankası Ortaokulu ile Beylikdüzü Koç Ortaokulu’ndan izleyecek. LGS’ye ait tüm gelişmeleri gün boyunca sitemizden aktaracağız.