İhracatta Büyüme Vurgusu

Yeni İhracat Stratejileri Üzerine Konuşmalar Yapıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin altıncı panelinde yer alan Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, Türkiye’nin ihracatının 260 milyar dolara ulaştığını belirtti. Safi, önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamın 2-3 katına çıkacağına inandıklarını ve bu büyümeye katkı sağlamak adına yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Capital, Ekonomist, Start Up ve CeoLife dergileri tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), Türkiye ve dünyanın önde gelen siyasetçilerini, iş insanlarını ve akademisyenlerini bir araya getirdi.

Zirvenin altıncı paneli Safi Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirildi ve “İhracatta Yeni Strateji: Rekabet Gücü ve Katma Değer Odaklı Büyüme ve Kalkınma” başlığıyla yapıldı.

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, 1960’lı yıllarda temelleri atılan yüzde 100 yerli ve milli bir aile şirketi olduklarını ve liman işletmeciliğinden çimento üretimine kadar birçok alanda faaliyet gösterdiklerini vurguladı.

Diğer bir konuşmacı olan Akkök Holding CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, şirketin 2024 yılında ihracattaki başarısını, çevik yapısı, ihracat pazarlarındaki çeşitliliği ve operasyonel verimliliğe dayalı stratejilerine bağladı. Durusoy, özellikle kimya alanındaki katma değerli ürünlerinin Avrupa başta olmak üzere birçok pazarda rekabet gücünü artırdığını belirtti.

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ise uluslararası iş ortaklıklarının önemine vurgu yaparak, küresel pazarlarda rekabet gücünü artıran temel faktörlerden birinin uzun vadeli stratejik ortaklıklar olduğunu aktardı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan ise Türkiye’nin hizmet ihracatında 115 milyar dolarlık bir rekora ulaştığını belirterek, turizmin ülke ekonomisindeki rolünün giderek arttığını ve turizmde Türkiye’nin önemli bir konuma geldiğini paylaştı.

Related Posts

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir