Samsun’da Bereketli Balık Sezonu

Samsunlu Balıkçılar, Bereketli Sezondan Memnun

Samsunlu balıkçılar, nadir görülen bir bereketli sezonu geride bırakırken yedi yılda bir yaşanan bu olaydan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Karadeniz’in bu sezon cömert yüzünü gösterdiği belirtiliyor. Balık sezonu, palamut bolluğuyla açıldı ve ardından hamsi, istavrit, mezgit, barbun ve çinekop gibi çeşitli balık türleri de bol miktarda avlandı. Bu sezon, balıkçılar için oldukça verimli geçti.

Samsunlu balık satıcısı Onurcan Köse, sezonun herkes için güzel geçtiğini vurgulayarak, balık piyasasındaki durumu şu şekilde açıkladı: “Ramazan nedeniyle balık piyasasında bir durgunluk yaşanıyor. Hamsi, istavrit ve mezgit kilogram başına 150 lira civarında satılırken, barbun ve somonun kilosu ise 200 liraya alıcı buluyor. Levrek 300 TL, çipura 350 TL ve kalkan balığı ise kilogramı 800 TL’den satılıyor. Sezon 15 Nisan’da sona erecek ancak Ramazan dolayısıyla av sezonu erken kapanıyor. Az miktarda balık avlandığı için tekneler genellikle kıyıda bekliyor ve az da olsa elde edilen balıkları müşterilere sunmaya çalışıyoruz.”

“Bu Bolluk 7 Senede Bir Geliyor”

Köse, bu sezonun hem balıkçılar hem de tüketiciler için oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Uzun bir süre boyunca palamut ve hamsi sattık. Ardından çinekop, barbun, mezgit ve istavrit gibi balık türleri bol miktarda karşılaştı. Tüketiciler de bu bolluk nedeniyle oldukça memnun kaldı. Sadece tezgahta lüfer eksikti, onun dışında diğer tüm balık çeşitleri bol miktarda avlandı ve satıldı. Bu tür bereketli sezonlar genellikle yedi senede bir yaşanır. Bu sezon, önceki yıllara göre daha verimli geçti. Balık miktarı bol ve fiyatlar uygun şartlarda müşterilere sunuldu. Av yasağının ardından ise tezgahlarda somon, alabalık, levrek, çipura, sazan, yayın, kefal, akbalık ve uskumru gibi balıkları göreceğiz” şeklinde konuştu.

1 Eylül’de başlayan av sezonu, 15 Nisan itibariyle sona erecek. – SAMSUN

Related Posts

Dünyanın en pahalı evini bir Türk satın aldı: 130 milyon dolar verdi

2025 yılı itibarıyla Türklerin yurt dışından aldığı gayrimenkul sayısı, ilk kez yabancıların Türkiye’deki alımlarını geçti. Üstelik dünyanın en pahalı dairesi, 130 milyon dolara bir Türk milyarder tarafından satın alındı.

%90: Çin’de dizel talebi düşüyor

ABD Enerji Bilgi İdaresi’ne göre Çin, dünyanın en büyük petrol ithalatçısıdır . Petrol tüketimi son on yılda istikrarlı bir şekilde artmıştır (Covid-19 salgınının ardından hafif bir düşüş yaşanmadığı sürece) ve her gün yaklaşık 11,3 milyon varil ham …

Temu artık Türkiye pazarında: 1 günde teslimat dönemi başladı!

Çin merkezli TEMU, Türkiye pazarına hızlı giriş yaparak yerelleşme stratejisini güçlendiriyor. Yeni operasyon merkezi ve lokal depo sistemiyle teslimat sürelerini kısaltmayı hedefliyor. Kullanıcılar için çeşitli promosyonlar sunuluyor.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı belli oldu: Motosikletler otomobili geçti

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı belli oldu: Motosikletler otomobili geçti

Bakan Bayraktar’dan petrol ve gaz açıklaması: Sıkıntı görmüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İsrail-İran çatışmasının petrol arzına etkisiyle ilgili, “Arz güvenliğinde sıkıntı görmüyoruz biz. İran’dan gaz alıyoruz, petrol almıyoruz. Gazda da sıkıntı görmüyoruz” dedi.

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası yükselişle kapandı