Sivas’ta 285 Ton Nohut Tohumu Dağıtımı

Sivas Tarımda Dev Destek Alıyor: 285 Ton Nohut Tohumu Çiftçilere Dağıtıldı

Sivas, Türkiye’nin en büyük 2’nci ili olması bakımından tarımda önemli bir destek alıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında, 285 ton nohut tohumu çiftçilerle buluşturuldu. Törene Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu ve diğer ilgili isimler katıldı.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, zirai don nedeniyle zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Emekle, alın teriyle üretim yapan kıymetli çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Devletimiz, yaraların sarılması için gereken çalışmaları başlatmıştır. Rabbim her türlü afetten milletimizi ve memleketimizi korusun” dedi.

Vali Şimşek, milli tarım politikaları kapsamında hayata geçirilen projelerin Sivas’ı tarımda bir marka şehir haline getireceğini belirterek, “Nohut, özellikle kuru tarıma uygun topraklarımızda ekonomik getirisi ve toprak sağlığı açısından değerli bir üründür. Bu proje ile nohut üretiminin genişletilmesi, verimliliğin artırılması ve yerli tohum kullanımının teşvik edilmesi hedeflenmektedir. 750 çiftçimiz bu destekten faydalanacak” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu ise, “Nohut üretiminin artması sadece Sivas için değil, ülkemizin tarımsal üretim kapasitesi için de çok önemlidir” dedi. Sivas, tarımdaki gelişmelerle kırsal kalkınmaya büyük ivme kazandırmaya devam ediyor.

Related Posts

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir